Dietary Management and the Low FODMAP Diet in IBS – ADVANCED course

Seit 01.01.2020 gelten das Fortbildungsreglement (FBR-SVDE) sowie die Zertifizierungsrichtlinien.
Das Wichtigste in Kürze: 1 Fortbildungsstunde = 1 SVDE-Punkt

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Die Punktevergabe von SVDE-Punkten ermöglicht unseren Mitgliedern die Fortbildungspflicht zu erfüllen. Dies ist nicht als Werbezweck, Partnerschaft oder Kooperation zu verstehen.

Datum (von)19.09.2023
Datum (bis)30.01.2024
Zeit (von)09:00
Zeit (bis)16:00
VeranstalterKing's College London
VeranstaltungsortOnline
SVDE-Punkte18
ThemengebietBerufspolitik/Berufsbildung
Link zur Websitekcl.ac.uk
Details zur Veranstaltung

This course will provide an integrated approach to the clinical and dietary management of patients with functional gastrointestinal disorders with particular reference to the role of FODMAPs.

Through case studies and problem centred learning, participants will develop their skills in producing nutrition care plans. Online lectures, forum discussions on clinical cases and case studies based on practice examples will develop a deeper knowledge of the role of diet, including FODMAPs in functional gastrointestinal disorders.

In particular the course will:

- Provide an introduction to the medical management of functional gastrointestinal disorders
- Discuss the mechanisms for FODMAPs and the different stages of the low FODMAP diet
- Provide opportunities to learn how to manage the dietary needs of complex patients with functional gastrointestinal disorders
- Discuss long term management of functional gastrointestinal disorders

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