An Update on Dietary Management and Integrated Care for IBS

Seit 01.01.2020 gelten das Fortbildungsreglement (FBR-SVDE) sowie die Zertifizierungsrichtlinien.
Das Wichtigste in Kürze: 1 Fortbildungsstunde = 1 SVDE-Punkt

Hier geht’s zum Meldeformular für Kurse und Veranstaltungen.

Die Punktevergabe von SVDE-Punkten ermöglicht unseren Mitgliedern die Fortbildungspflicht zu erfüllen. Dies ist nicht als Werbezweck, Partnerschaft oder Kooperation zu verstehen.

Datum (von)08.06.2023
Datum (bis)08.06.2023
Zeit (von)09:30
Zeit (bis)16:30
VeranstalterKing's College London
Veranstaltungsort150 Stamford Street
London SE1 9NH
Großbritannien
Auf Karte anzeigen
SVDE-Punkte6
ThemengebietBerufspolitik/Berufsbildung
Link zur Websitekcl.ac.uk
Details zur Veranstaltung

The course aims to provide updated information on clinical pathways in relation to the dietary management of irritable bowel syndrome (IBS).

It will include lectures on:

- the diagnosis and holistic approach to the management of IBS, including digital technology in referral and triage pathways
- recent evidence for dietary management of IBS, namely first-line and second-line advice
- the use of probiotics as part of the first-line advice
- the gut-brain axis
- the management of IBS following a holistic approach as part of an integrated care pathway

The three stages of the low FODMAP diet as part of the second-line advice will be presented and discussed.

The lectures will be interactive and accompanied by group workshops and self-guided learning tasks.

Scroll to Top